

- Ruszt żeliwny do grilla Royal/Monarch 1 szt
- Aromatyzer do grilla Fiesta emaliowany
- Zestaw do szaszłyków Napoleon PRO
- Termometr cyfrowy Napoleon
- Uchwyt do podnoszenia rusztu Napoleon
- Brykiet do wędzarni Bradley 120 szt Wiśnia
- Brykiet do wędzarni Bradley 120 szt Jabłoń
- Brykiet do wędzarni Bradley 120szt Mesquite

Wędzarnia Smoker Cyfrowy Borniak BBD-70 Digital

Opis
Wędzarnia Smoker Borniak BBD-70 Digital Alucynk
Kupując na tej stronie otrzymasz książkę z przepisami do wędzenia gratis.
Wędzarnia Borniak to doskonały stosunek jakości do ceny. Ten polski producent proponuje dwa rodzaje smokerów elektrycznych. W tym miejscu zajmiemy się smokerem mniejszym BBD-70. Ma on pojemność 70L dzięki czemu pomieścimy w niej nawet ponad 10 kg wkładu. Występuje w dwóch wariantach podstawowym i rozszerzonym. Każda z tych wersji jest oddzielnym produktem w naszym sklepie.
Parametry techniczne:
- Sterowanie Cyfrowe (PID)
- Pojemność komory 70L
- Ilość półek max. 6
- Maksymalny wsad 10kg
- Maksymalna temperatura 150°C
- Średnica komina 80mm
- Materiał Alu-Cynk (+ Stal Nierdzewna wewnątrz)
- Napięcie znamionowe 230V
- Moc 1115W
- Moc grzałki komory 1000W
- Bezpiecznik komory 6A
- Bezpiecznik generatora 1.25A
- Wymiary zewnętrzne (Długość x Szerokość x Wysokość) 400mm x 540mm x 1040mm
- Wymiary zewnętrzne z generatorem (Długość x Szerokość x Wysokość) 400mm x 625mm x 1040mm
- Wymiary wewnętrzne (Długość x Szerokość x Wysokość) 350mm x 440mm x 820mm
- Wymiary komory (Długość x Szerokość x Wysokość) 300mm x 400mm x 580mm
- Waga 18.5kg
- Gwarancja 24 miesiące
Wyjątkowe Smoker'y dla miłośników amerykańskiego barbeque, dzięki nowej, ulepszonej izolacji, pozwalają na czasowe uzyskanie temperatury do 150 stopni Celsjusza. Smoker nagrzewa się bardzo szybko w porównaniu do reszty wędzarni dzięki większej mocy grzewczej wynoszącej w tym przypadku 1000W.
Sterowanie temperaturą odbywa się za pomocą elektronicznego panela cyfrowego (PID) który wygląda tak jak przedstawiono na zdjęciu poniżej. W przypadku wędzenia na zimno grzałkę wyłączamy za pomocą przycisku.
W każdym procesie wędzenia tworzą się soki skapujące czy to z potraw na grzałkę czy to z wylotu komina w kierunku potraw. Aby zapobiec tym niepożądanym efektom zastosowane zostały dwa okapniki chroniące żywność oraz grzałki wędzarni.
Wspomniany powyżej kominek zaopatrzony został w prosty a zarazem bezawaryjny system służący kontroli ilości dymu w wędzarni. Pomimo swej prostoty jest on niezbędny aby kontrolować warunki w komorze wędzenia.
Smokery Borniak wyróżnia rzadko spotykana konstrukcja mająca na celu utrzymanie jak największej ilości ciepła w komorze wędzarniczej. Odbywa się to dzięki podwójnym ściankom wypełnionym wewnątrz pianką poliuretanową oraz drzwiczkom z zamknięciem na magnes oraz uszczelką silikonową dodatkowo zatrzymującą ciepło wewnątrz urządzenia. Zewnętrzne ścianki wykonane są zealucynku który z powodzeniem poradzi sobie ze zmiennymi warunkami panującymi na zewnątrz, wewnątrz natomiast jest to blacha nierdzewna posiadająca atest do kontaktu z żywnością.
Generator dymu wędzarni wyposażony jest w grzałkę oraz spiralę. Spirala kręci się z równą prędkością przemieszczając zrębki na grzałkę gdzie są spalane. Kolejne zrębki zrzucają te spalone do misy z wodą. Dzięki temu dym w wędzarni jest stale produkowany i powoduje że potrawy mają bogaty smak, piękny kolor i wyśmienity aromat. Zasypanie całego generatora wiórkami pozwoli na wędzenie nawet do ośmiu godzin. Po przeliczeniu można uznać że jest to ok. 30 gr. na jedną godzinę wędzenia.
Wędzenie w Borniakach jest zgodne z normą z 2014 roku. Zawartość benzo[a]pirenu w uwędzonej kiełbasie wynosi 0,5 ug/kg. Nowe przepisy dopuszczają maksymalnie 2 ug/kg.
Podsumowując jest to fajny produkt polskiej produkcji dość solidnie wykonany.
Pragnę zaprosić Państwa do obejrzenia tej wędzarni w naszym punkcie sprzedaży gdzie będziecie mogli osobiście zapoznać się z jej zaletami.